Berit Hjelmås Fossbakken

Berit Hjelmås Fossbakken

Litt om Berit:
Eg er 37 år, bosatt på Osterøy, utafor Bergen. Gift og har to fantastiske barn. Har en givende jobb i barnehage. Men annakvar mandag er min magiske dag på loftet, som er satt er til tegning og kunst.
Har alltid hatt ett behov for å tegne, eller skape noe, det behovet har eg hatt siden eg var liten. Fekk eg ein blyant, så visste foreldra mine kor de hadde meg. Har mye kreativitet som bør få utløp fra tid til annen, da går eg inn i ei boble og tid og sted forsvinner. Det kan være risikosport å tegne noe før eg skal på jobb, da eg står i fare for å glømme sjå på klokka og komme for sein.
Når barna var små fekk eg ikkje tid eller anledning til å tegne, det var ett savn. Kreativiteten i den perioden fikk utløp i strikking, og pinnene gjekk varme. 
I 2020 fekk eg ein uventa telefon fra ei amerikansk dame, Autumn Rowe. Ho hadde sett noen av bildene mine og følte att det klaffet. Det funker med mamma og pappa som gladlig visste screenshot av bildene mine sendt på snapchat til alle de møtte på ferie det året. Autumn ringte og ville ha meg med på ett barnebokprosjekt. Prosjektet kunne eg ikkje sei til, det har vore så spennande og utfordrande. Men også tatt litt lenger tid enn det ene året vi opprinnelig satte av til det. Faktisk så lang tid, at eg har måtte gå tilbake og redigere de første bildene, siden teknikken min har utviklet seg. 
Autumn er en spennende dame, låtskriver og en tydelig og klar stemme innad i musikkindustrien. Ho bruker gjerne musikk og låter til å demonstrere, eks mot abortloven i USA,  ho har gode verdier og ett ønske om å bidra på en positiv måte. Ho har også vunnet grammy, for beste skrevne album. 
Er veldig takknemlig for muligheten og selvtilliten dette prosjektet gav meg. Eg logga på sosiale media og turte å dele bilder og ta imot tegne oppdrag. Det begynte som smått med dyreportretter, til litt større prosjekter. Eg har ingen formell kunstutdannelse foruten tre fantastiske år på teikning, form og farge. 
Når eg jobba med barnebok prosjektet frigjorde eg meg fra det todimensjonale og slapp kreativiteten laus og blanda ulike materiale, i ett tredimensjonalt uttrykk. Bruker collage,  papirklipp, maling, naturmateriell og fargeblyanter om en annen. Disse bildene kan ha en dybde på noen cm, og er ett makkverk å ramme inn. Har heldigvis en dyktig venn og rammemaker i Fotograf Storebø. 
Eg lager også bilder i tørr pastell, og bilder med fargeblyanter. Det er vel helst fargeblyanter som står mitt hjerte nermest, før var det gråblyanter.
I de siste årene har det vore morsomt og utfordrende å jobbe med farger. 
Instagram har vore ein kilde til inspirasjon og mulighet til å lære nye teknikker. Det er så utrulig mange flotte kunstnere der ute. 
Eg har ikkje startet opp eget foretak, siden eg ikkje tjener så mye på dette. Det eg tjener på kunsten, går til nytt tegnemateriell.  Så foreløpig er eg så heldig at hobbyen min betaler seg selv. Og så er det lov å drømme seg bort og ønske at en kan jobbe mer med kunst på sikt og starte foretak.
Men er det en avgift eg betaler med glede så er det kunstavgiften. 
Hva får du ut av å tegne?
Eg får en indre ro, det er noe med tegning som gjer at eg kjem i balanse. Kan nesten oppleve tegningen som ein meditasjon, og en måte å roe heilt ned på. Bortsett fra når eg blir kjempe gira av å ferdigstille noe eg er fornøyd med.

Det å være kreativ er ett behov eg har, har alltid hatt det sånn, så eg veit ikkje om noko anna. En bekjent av meg sa det så godt 'vi har aldri slutta å tegne fra da vi var barn'.  Og det stemmer nokk det, vi fortsatte og har fremdeles stor glede av det. Det er så flott i jobben min, å sjå den gleden barna viser når de får sitte og lage historier eller bare la fantasien strømme fritt ned på arket.
Kontakt:
Mail:  behf@hotmail.no
Facebook:
Instagram: beritfossbakken
Tilbake til bloggen

2 kommentarer

Fantastisk kunstner som alltid skaper magisk vakre kunstverk💗

Lisabeth

Berit er ein fantastisk kunstner som slår meg i bakken med dei vakre bileta sine. Eg har fleire av dei på veggen😍

Vivi-Beathe Solberg

Legg igjen en kommentar