Jannicke Mjelde

Jannicke Mjelde

Litt om Jannicke:

Mitt navn er Jannicke Mjelde. Jeg er en pastellkunstner og kaller meg Jannicreate på Instagram. Jeg har alltid vært opptatt av kunst og kreativitet. I 2016 begynte jeg igjen med oljemaling etter nesten 20 år uten å male, og fant at dette ga meg både rekreasjon og meditasjon. I 2018 måtte jeg slutte som tannlege da jeg ble diagnostisert med multippel sclerose. I denne prossessen har min kreativitet og mitt hjerte for å lage kunst hjulpet meg til å holde motet oppe. Etter hvert ble det for mye styr å drive med oljemaling og jeg fant ut at energien ikke lenger strakk til. Med sorg i hjertet la jeg oljemalingen til sides og måtte finne andre måter å utøve kunst. Jeg kom over pasteller, et medium jeg knapt hadde hørt om før. Takket være Youtube og Patreon kan alt læres, og i mai 2022 kjøpte jeg inn utstyr og forsøkte meg på en hundetutorial. Jeg ble hekta fra første stund! Jeg begynte å øve meg og var heldig å få solgt flere av hundene jeg tegnet. Etter dette har jeg tegnet jevnlig og fått mange oppdrag. Jeg tegner i mitt eget tempo, ønsker ikke å ha for mye å gjøre slik at det går ut over min allerede begrensede energi eller min kreativitet.

 

Hva får du ut av å tegne?

At jeg fant pasteller som medium, ble min redning når livet tok en uvelkommen vending. Å tegne gir meg ekstremt mye, og med pasteller kan jeg bruke kunnskapen om farger og fargeblanding som jeg har med meg fra oljemaling. Tegningen blir en flukt fra alle plagene, og det er kjekt å føle at jeg utvikler meg innen det jeg driver med.  Jeg har laget meg en plass i stuen til å tegne slik at jeg kan gjøre det litt og litt når jeg får det over meg, uten å distansere meg fra resten av familien. At jeg i tillegg får solgt en del, er et stort pluss! Jeg tar ikke veldig høy pris for et portrett siden jeg ennå anser mer som nybegynner, men det er ihvertfall mer enn nok til å dekke kostnadene til materialer.

 

 Kontakt:

Jeg har en nettside der jeg presenterer mine pasteller og som man kan ta kontakt via dersom man ønsker å bestille. Nettsiden er www.artbyjc.net.

På instagram (Jannicreate) presenterer jeg også det jeg gjør med både bilder, historier og noen reels.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar