Tegning for nybegynnere

Tegning for nybegynnere

Hvor skal jeg begynne?

 

Det er nok et spørsmål alle nye kunstnere stiller seg. Man har så lyst til å prøve seg på noe nytt men er alltid vanskelig å finne ut hvordan vi går frem på noe veldig ukjent for oss. Her finner du våres beste tips til hva som kan hjelpe deg i oppstartsfasen.

 

1. Velg et media

Kunstverden er så stor og å kaste seg ut på alt kan bli umotiverende veldig fort. Velg et media du synes virker kult og prøv deg heller på den helt til du finner ut om det er noe for deg, men ta deg god tid fordi det er ikke slik at du vil elske den måten med en gang. Det er sjeldent man liker noe man ikke er flink til og det vil man ikke være i starten.

 

2. Ikke kjøp hele pakka

Det er så vanlig at når man først skal prøve seg på nytt media så føler man at vi ikke kan begynne før vi har ALT. Kjøp heller et par stk enkle blyanter eller annet du har valgt og prøv deg ut med de før du kjøper masse utstyr. Ikke vits i å kjøpe mye for at det så skal vise seg du ikke likte det og må selge videre. 

 

3. Finn inspirerende kunstnere

Bare av å se på andre tegne vil få deg til å ønske å tegne selv. Det er så mange inspirerende personer der ute som du kan bli inspirert av. Husk bare at de fleste har drevet med dette i mange år, så det vil ta tid før du blir like flink. Lek litt med det og finn glede av å være kreativ. Til slutt vil du være like flink og inspirerende for andre.

 

4. Ikke ta på deg vanskelige prosjekter

Den mest vanlige feilen mange nybegynnere gjør er å finne veldig vanskelige bilder å tegne i starten. Velg noe enkelt og kanskje smått før du går over til store og kompliserte tegninger. Du vil føle større mestringsfølelse av å begynne smått enn å kaste seg ut på noe som er vanskelig og noe du ikke har erfaring med. Jo mer tid du bruker på å utvikle deg jo bedre blir du og jo raskere vil du klare noe større. 

 

Håper disse tipsene vil være nyttige for deg ! Har du flere tips for en nybegynner så er det bare å kommentere under :)

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar